• Pasalimani,Piraeus,Greece
  • bratsolis@yahoo.gr

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η Ελλαδα σε Τροχια Νεας Εποχης


Στις 25 Γεναρη 2015 η Αριστερα , με βασικη και κυριαρχη εκφραση τον ΣΥΡΙΖΑ κερδισε τις εκλογες και επιλεγοντας κατα πως εκτιμησε , συμμαχους εγινε για πρωτη φορα στην Χωρα μας ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Ειναι μια Ιστορικη  Στροφη στην Συνχρονη Ελληνικη Πραγματικοτητα , που η αντανακλαση της δεν εχει ακομη Καταμετρηθει..
Ειναι  μεγαλης πολιτικης διαστασης ,το γεγονος οτι μεγαλα τμηματα της ελληνικης κοινωνιας ξεπερασαν , φοβους , δισταγμους , επιφυλαξεις και καθε λογης προκαταληψεις - εκαναν το ΒΗΜΑ και ουσιαστικα 'ΕΠΕΒΑΛΑΝ ..' την Αριστερα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβερνητικη Εξουσια...
Στους σχεδον εξη μηνες Κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Χωρα μας , 'Ειδαμε Πολλα ..' αν οχι Ολα..
Το Ισοζυγιο , κρινεται Θετικο . και οφειλεται  κυριως , στην Χαρισματικη πολιτικη Προσωπικοτητα του Πρωθυπουργου Αλεξη Τσιπρα , που λειτουργησε τις Περισοτερες φορες ως  ο ! καθοριστικος ,καταλυτης - επιδιορθωνοντας ..και  'κοντρολαροντας ' πολλες Αρυθμιες ,Αντιφασεις ,Υπερβολες  αλλα και Εμμονες ..του κυβερνητικου Επιτελειου του.
Εχει σημασια να σημειωθει ..,οτι ηταν , ειναι (..και θα εξακολουθησουν ..για πολυ ακομη..να υφιστανται ) οι εγγενεις , ενυπαρχουσες στρεβλωσεις και παθογενειες λειτουργιας του  πολιτικου μας συστηματος , που ο Πολιτης , αυτος που ' εντασεται στην ευρυτερη εννοια ΛΑΟΣ ' ..βιωσε και συμπεριφεριφερθηκε  σε ολο αυτο το διαστημα  με μνημειωδη Ανοχη και κατανοηση .., αποδεικνυοντας οτι η πολιτικη επιλογη στηριξης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ειναι ' αναλαμπη '..ουτε κατα τα φαινομενα ..και Προσωρινη ..
Ο ΣΥΡΙΖΑ , πηρε ολη  την 'καυτη πατατα ..' που φυσικα και δεν δημιουργησε η Αριστερα στην Μεταπολιτευτικη Ελλαδα (..ασχετα αν για την ιστορια ..εχει μεριδιο ευθυνης ..για το πως διαχειριστηκε ..στις παρεμβασεις  της στην ισοροπια : Δικαιωματα/Υποχρεωσεις..) ..και πηγε σε μια οντως ΔΥΣΚΟΛΗ , ΣΥΝΘΕΤΗ , ΣΚΛΗΡΗ , ΑΡΙΘΜΟΜΕΤΡΟΥΜΕΝΗ  ..απο πλευρας των Δανειστων  μας Διαπραγματευση..
Η 'Βαθια Μπαλια Υψηλου Ρισκου '..που εκανε ο Τσιπρας , Προκηρυσοντας , Πραγματοποιωντας και Κερδιζοντας ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ! Δημοψηφιστικα και με σχεδον  62 %  το ΟΧΙ της Καλπης  , απεναντι στην στην Ακαμψια των Ευρωπαιων Εταιρων μας ,αλλαζει Θεαματικα την Ελληνικη Πραγματικοτητα , βαζοντας την σε Νεα Τροχια και ταυτοχρονα θετει σοβαρες προδιαγραφες..προοπτικης Πανευρωπαικης Παρεμβασης ..
Ο πρωθυπουργος , στην μεγαλη συγκετρωση του Συνταγματος της περασμενης παρασκευης ,εκανε μια σημειολογικη φορτισμενη σημειωση που συγκινησε και συνεγειρε .., τον Ελληνικο Λαο ..
..' Θα Κερδισουμε δηλωσε .., Γιατι Εχουμε το Δικηο ..με το Μερος μας..'
Αποθεωθηκε .., Συγκινησε , Μιλησε στο (.. Παγκοσμια δυσευρετο ) Συναισθηματισμο του Ελληνα και της Ελληνιδας ..και Κερδισε κανοντας διπλο ' ΜΑΤ '..Πολλαπλασιας Αξιας , μεσα σε σχεδον ενα εξαμηνο , ξεπερνωντας ολα τα Αρνητικα ντεκαβανταζ..ειδικα των τελευταιων 10 ημερων..

Και Τωρα Τι ..?
-----------------------
Μπηκαμε  πλεον σε μια Νεα Τροχια , σε μια Νεα Εποχη για την Ελλαδα και τους Πολιτες της ..
Διαφωνω απολυτα οτι ο Τσιπρας .., κερδισε το Δημοψηφισμα Δημαγωγικα ..
Δεν Κερδιζεις ΠΟΤΕ ..! αν δεν υπαρχει η Αντικειμενικη βαση .., να Κερδισεις ..
Ο Τσιπρας κατορθωσε και Κατορθωνει .., Δικαιως ..απ ' οτι Αποδυκνειεται  να Εμπνεει μαγαλα τμηματα της ελληνικης Κοινωνιας , που εχουν ηδη αφησει 'στο παγκο '..προσωπα , παλαιοτερο πολιτικο προσωπικο και πλοκες .., που τον εχουν 'θιξει  τον εχουν Πειραξει '  αλλα και κουρασει .., απο καθε Αποψη..
Ο Τσιπρας ειναι ο Κυριαρχος του Παιχνιδιου.., αλλα δεν 'Πρεπει να Μεθυσει..'
Το Σοφο κριτηριο του Λαικου Παραγοντα , επικροτει και στηριζει..χωρις δευτερη σκεψη .., αυτον 'που ειναι πανω στ' αλογο ..' αλλα δεν πατα το κεφαλι του ηττημενου .., ουτε τον χλευαζει ..- απλα θετει .., εκεινος ολοκληρωμενα και θα'λεγα ..και μεγαλοψυχα τους νεους ορους του Πολιτικου Τοπιου  που προεκυψαν , με την εγκριση της καλπης ..κανοντας προοπτικα συμμαχους του ..ακομη και μερος .., απο τους αντιπαλους του ..

Ο νεος Κυβερνητικος Σχεδιασμος ..
--------------------------------------------------
Η Κυβερνηση και ο Τσιπρας .., Χρειαζεται να αποφυγουν ' σαν το διαολο με το λιβανι .' τους  Χαρακτηρισμους , τους Λεκτικους προπηλακισμους ( ..ακομα και αν προκαλουνται ) και τις Βεβαιοτητες ..σε καθε τομεα ..
Η κριση ..και η προσδοκια και η εμπιστοσυνη  της κοινωνιας με το 62 %  του ψηφου της .., θα εχει πλεον 2 αναγνωσεις ..
Ενας Λαικος στιχος .., αδει ..: ¨' ο ιδιος Ανθρωπος που με γοητευσε .., ο ιδιος Ανθρωπος μ' απογοητευσε ..'
Ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ οφειλει πλεον να σχεδιασει - χωρις ταλαντευσεις ..- τα βηματα του συνολικου Αναπτυξιακου Ελληνικου Οικονομικου Μετωπου 'Μακρας Πνοης '..
Ακομη και η Διαπραγματευση ,η συμφωνια με τους δανειστες , η απομειωση του χρεους και οτι  αλλο σχετικο  δη .., να μην παει καλα..η οπως θα θελαμε η επιδιωκαμε .., η Κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΟΦΕΙΛΕΙ και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΠΛΕΟΝ , να βαλει την Χωρα σε αυτη την απαιτουμενη απο τα Πραγματα ..ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ .., Αλλοιως ..,ΟΧΙ ΘΑ 'Πτωχευσουμε - Πτωχευσουμε ..' , αλλα θα Πεινασουμε ..
Αυτο ειναι το Μεγαλο ΣΤΟΙΧΗΜΑ ! &  η βαθυτερη Εντολη του 62 % του Ελληνικου Λαου. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ , ανοιξε το 'Παιχνιδι ' εκει που ο λαος μας , οι Πολιτες του , η πολυταλαντη ιδιοσυγρασια μας , μπορει να κανει θαυματα ..
Ειμαστε Εξυπνοι ! Ικανοι ! Δημιουργικοι ! Μαχητικοι ! Αλληλεγγυοι ! αλλα και ενιοτε ' Παγαποντηδες'..
Βαλε ορους ! Σχεδιασε πλανο Αναπτυξης της Πρωτογενους Παραγωγης , στην γεωργια , στην Αλιεια , στην Πληροφορικη , στην Μεταποιηση ,  στην καινοτομια , στην αξιοποιηση της τεραστιας πολιτιστικης μας ταυτοτητας και κληρονομιας ..
Σχεδιασε στον Τουρισμο , στην ποιοτητα των υπηρεσιων του , 'εκμεταλευομενος ' τις 200 ετησιες μερες του ηλιου μας και της ευλογημενης απο τον ' υψιστο ..' Χωρας μας.
Η χωρα μας ειναι ΑΚΡΙΒΗ ..! ΑΚΡΙΒΑ , πρεπει και να την γευονται ..αυτοι που την επισκεπτονται αλλα και αυτοι που την επιθυμουν..
ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ , βαλε και  καλιεργησε στη Νεα Γενια ,το σπορο : ' Απο την Ελλαδα σε ολο το Κοσμο .., με Βαση τη Πατριδα μας ..' κι οχι τη βαση για το οποιο 'Ορισμενο ' αντικειμενικα Δημοσιο .., που Μουδιαζει τα Φτερα , το Μυαλο ..και αντι για Φαντασια στη Ζωη .., παραγει Οροφη ..στη Διαδρομη των βηματων τους ..
Αυτη Θα'ναι η μεγαλη σου ΕΚΤΙΝΑΞΗ ..ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και ΣΥΡΙΖΑ .., Αιφνιδιαζοντας Mονιμως και Αφηνοντας .. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΦΩΝΟΥΣ ,τους  οποιους ..' Γερους..GEROUN..' , που θα  συνεχιζουν στην Αριθμολαγνεια τους ..
ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ & να γινει η  ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικης Αριστερας .., που μετα .., το 62 % , δεν θα της Αρκει ..
ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ,για αυτην την Προοπτικη .., Καλη σου ! απο Καρδιας !  ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Στελιος Μπρατσολης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

.