• Pasalimani,Piraeus,Greece
  • bratsolis@yahoo.gr

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

' Εργασία με Διεκδίκηση για Κοινωνική Πρόοδο είναι , η αμφίδρομη σχεση συμμετοχης μου στα κοινα '

Ο Στέλιος Μπρατσόλης είναι μια Ενεργή προσωπικότητα στον Πειραικο χώρο με μεγάλη προσφορά στο Παμπειραϊκό Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και σημαντική Παρουσία στην τοπική Αυτοδιοίκηση του Πειραια .
Συνεπώς μια συζήτηση μαζί του για να αναπτύξει τις θέσεις του σε διάφορα θέματα, έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον.
«ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ »
Κύριε Μπρατσόλη σαν ιδιαίτερα δημιουργικό άτομο, θα ήθελα να μας πείτε για την πολυετή σχέση σας με τα κοινά.
«Η ήδη 40ετής συνεχιζόμενη συμμετοχή μου στην εργασία και η προσπάθεια για το καλύτερο, ήταν πάντα ο παρανομαστής που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει την σχέση μου με την καθημερινότητα και τη ζωή.
Θεωρώ ότι αυτή η επιλογή δίνει το έναυσμα διεκδίκησης των δικαιωμάτων ,σε κάθε τομέα που επιδιώκεις στόχους με ανιδιοτελή ηθική δικαίωση. 
Αυτή εν κατακλείδι είναι και η αμφίδρομη σχέση συμμετοχής μου εδώ και 45 χρόνια στα κοινά, με στόχο πάντα την κοινωνική πρόοδο, την αλληλεγγύη και την αποτελεσματική παρέμβαση ,υπέρ της λύσης των αιτημάτων που οδηγούν στην ανάπτυξη , στην ανθρωπιά και στην κοινωνική ωφελιμότητα».
«ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΦΆΛΑΙΟ Η Ε.Π.Σ.Π. ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΟΥ»
Έχετε ασχοληθεί πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο με μεγάλο σταθμό τη θητεία σας στην ΕΠΣΠ. Θα θέλατε να μας πείτε για τη διαδρομή σας αυτή;
«Η σχέση μου με τον αθλητισμό και το Ποδόσφαιρο ξεκίνησε και εξακολουθεί να είναι βιωματική .
Ξεκίνησα από μικρό παιδί στις αλάνες της εποχής να παίζω μπάλα σε ανεξάρτητες ομάδες του ΠΕΙΡΑΙΑ και στην συνέχεια στην ερασιτεχνική εφηβική ομάδα της Ιστορικής Α.Ο. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ.
Αυτό ήταν και το 'Μπόλιασμα'  της Διαχρονικης σχέσης μου με το Ποδόσφαιρο, που Σέβομαι, Αγαπώ και Εξακολουθώ να Μαθαίνω .., απ' αυτό.
Θεωρώ τη συνάντηση μου με το ποδόσφαιρο και δη το ερασιτεχνικό, «μεγάλο σχολείο.
Το ερασιτεχνικό σωματείο της γειτονιάς, της πόλης, της περιοχής αποτελεί 'Κύτταρο ' ιστορικής συνεκτικής κοινωνικής σχέσης με την καθημερινη πραγματικότητα.
Τέτοιου ουσιαστικού περιεχόμενου ήταν και η συνεχής 28χρονη σχέση μου (1984 έως το 2013) με την διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π. από όποια θέση και αν την υπηρέτησα: του μέλους Δ.Σ, του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου της , στην περίοδο 2009 -2013.
Όλη αυτή η διαδρομή , μόνο θετικά ,ωφέλιμα και ευεργετικά έχει προσθέσει στα όποια φόντα και προσωπικότητα μου και γι αυτό νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος.
Οι διοικητικές μου πρωτοβουλίες & προσπάθειες, μαζί με τις διαφωνίες, τις συγκρούσεις, ακόμη και με τις όποιες ακραίες αντιπαραθέσεις, μόνο ως θετικό πρόσημο τις καταγράφω. Φυσικά μέσα σε όλη αυτή την διαδρομή, αναμφίβολα συμμετείχα – χωρίς ιδιοτέλεια – και σε λανθασμένες αποφάσεις ή καθυστερήσεις που πιθανόν έπρεπε να αποφευχθούν ή αλλιώς διοικητικά να διαχειριστούν ..
Έτσι είναι όμως η ζωή ..
Έτσι είναι και το Ποδόσφαιρο .., σε κάθε βήμα σου και από οποιαδήποτε ευθύνη σου σε αυτό , οφείλεις να βλέπεις, τι δεν πήγε καλά ..πως θα πας καλύτερα στο επόμενο ..παιχνίδι .., αν φυσικά επιλέξεις να συμμετέχεις σε αυτό ..
Νομίζω – και χωρίς υπερβολή – ότι στα χρόνια που ήμουν Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π – εργαστήκαμε Ενωτικά ,Εντατικά , με Καθαρότητα και Συνέπεια απο την  προώθηση του Κοινωνικού ρόλου του σωματείου εως και το πετυχημένο “άνοιγμα “ της Ένωσης προς νέες πηγές εσόδων ,από ιδιωτικές χορηγικές πηγές.
Εκτός αυτών Κύριο Διοικητικό μέτωπο αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί , η γηπεδική καλυτέρευση και η ανάπτυξη της , σε όλη της έκταση της ΕΠΣΠ.
Κάπου κάναμε βήματα .., κάπου δεν τα καταφέραμε ..και η θεσμική διεκδίκηση από το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο συνεχίζεται..
Μου δίνεται το δικαίωμα όμως να σας σημειώσω:
Την αποκατάσταση – στην τελευταία δεκαετία – όλων των γηπέδων με πλαστικούς χλοοτάπητες, την δημιουργία του γηπέδου Τζιτζιφιών ( που έχει όλες τις προδιαγραφές να εξελιχθεί .., σε μια ολοκληρωμένη λαμπρή ποδοσφαιρική εγκατάσταση “ήπιας μορφής”..) , Την δημιουργία αρκετών Δημοτικων προπονητηρίων, 
Την δυνατότητα πραγματοποίησης και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στο ιστορικό γήπεδο Νίκαιας,
Την έναρξη Διεξαγωγής Τελικών Κυπέλλου ΠΕΙΡΑΙΑ στο Γήπεδο Καραϊσκάκης με την συμβολή παραχώρησης από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ως και αλλά..
Εκεί όμως που πραγματικά .., παρά τις προσπάθειες .., δεν τα καταφέραμε ..ήταν να ανακατασκευαστεί – ολικά και ως δικαιούται – το γηπεδάκι του ΣΕΦ .., που εξακολουθεί να αποτελεί ..πληγή για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο του Πειραιά ..
Θέλω να ελπίζω οτι με τις ενέργειες της ΕΠΣΠ που βρίσκονται σε εξέλιξη και με την συμβολή του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Γαβρίλη, της Περιφέρειας Αττικής ως και με την παρέμβαση του νέου ΔΣ του ΣΕΦ, θα προχωρήσουν άμεσα οσα απαιτούνται, για να δοθεί πλήρως ανακατασκευασμένο στα σωματεία του Κεντρικού Πειραιά , έστω το καλοκαίρι του 2016.
Ειλικρινά θα χαρώ ! και θα χειροκροτήσω 'από καρδιας' αυτή τη κατάκτηση για την οποία έχω και έχουμε και εμείς ως απερχόμενη διοίκηση , έστω και μερικώς ..προσπαθήσει…
Και με αφορμή αυτή την αναφορά, για την διεκδίκηση ανακατασκευής του γηπέδου του ΣΕΦ στην οποία – με κάθε τρόπο εξακολουθώ να βοηθώ, σας σημειώνω το εξής.
Οι εκπρόσωποι των Παμπειραϊκών Ερασιτεχνικών Σωματείων της Ε.Π.Σ.Π. τον Ιούνιο του 2013 έκριναν και επέλεξαν ,την σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΠ και όχι την δική μας..
Από την πρώτη στιγμή, Συνεχάρην , Σεβάστηκα και Θεσμικά Σέβομαι την Απόφαση και την Επιλογή τους.
Στα σχεδόν δυόμιση αυτά χρόνια από το 2013, που δεν είμαι σε θέση ευθύνης στην Ε.Π.Σ.Π. όπου είναι δυνατόν να συμβάλω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Σωματείων και θεσμικά της ΕΝΩΣΗΣ, το πράττω χωρίς δεύτερη σκέψη.
Και το πράττω για δυο λόγους:
Πρώτον, γιατί η ΕΝΩΣΗ αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην διαδρομή μου 
και Δευτερον , γιατί η ΕΠΣΠ ως Αθλητική Διοργανώτρια Αρχή αποτελεί ισχυρή θεσμική έκφραση προόδου που δικαιούται στήριξης , κυρίως γιατί μέσω της νεολαίας και των χιλιάδων εμπλεκομένων στις διοργανώσεις της, ενισχύει αναπτυξιακά τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών.
  Εργασία με Διεκδίκηση για Κοινωνική Πρόοδο είναι , η αμφίδρομη σχέση συμμετοχής μου στα κοινά
«ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 – 90,4 fm ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ»
Η συμμετοχή σας στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι γνωστή. Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τον νέο σας δημιουργικό ρόλο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά
Αποδέχθηκα να συμμετέχω και στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2006 και εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά , στην Δημοτική θητεία 2006-2010 με ευθύνη του Προέδρου της ΔΕΠΕΠ και της γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.
Με πρόταση του σημερινού Δημάρχου ΠΕΙΡΑΙΑ, κ. Γιάννη Μωραλη, συμμετείχα στο ψηφοδέλτια του «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ» και με τιμά η επιλογή του να αναλάβω από τον Ιανουάριο του 2015 την ευθύνη του Αντιπροέδρου Δ.Σ. της ΔΗ.ΡΑ.Π, του ιστορικού μας Δημοτικού Ραδιοφώνου 90,4 fm, μαζί με τον Πρόεδρο και φίλο κ. Παναγιώτη Αβραμίδη και φυσικά με ολο το νέο Δ.Σ. της ΔΗ.ΡΑ.Π.
Είναι άλλη μια πρόκληση προσφοράς μου στα κοινά υπέρ της Αναβάθμισης του Ραδιοφώνου μας και φυσικά υπέρ της πολύπλευρης ανάπτυξης του Πανέμορφου ΠΕΙΡΑΙΑ μας, της πόλης που γεννήθηκα , ζω και αγαπώ.
Εμπιστεύομαι τον Δήμαρχο μας, όλη την Δημοτική Αρχή και εκτιμώ ότι με την συνεχή μεθοδική εργασία τους μπορούν να  θέσουν γερές βάσεις για το Αναπτυξιακό αύριο του ΠΕΙΡΑΙΑ μας.
Σε αυτή τη λογική και διοικητική κατεύθυνση αντιμετωπίζουμε και επιλύουμε τα καθημερινά θέματα στοχευοντας την επαναφορά του Καναλιου 1- 90,4 fm, στην αυξημενη ακροαματικότητα & την αναπτυξιακή διαδρομη.
Ήδη το Δημοτικό μας Ραδιόφωνο ,με το νέο μας πρόγραμμα, την νέα διευθυντική δομή και την εργασία όλου του δυναμικού μας έχει κάνει ,πραγματικά βήματα ανόδου στην “μπάντα των fm”.
Χωρίς βιασύνη, αλλά με πλάνο …, προγραμματικό, ειδησεογραφικό, μουσικό, αθλητικό, πολιτιστικο , εκτιμώ ότι θα τα καταφέρουμε ..
Το Κανάλι 1 – 90,4 fm – όπως έκανε πάντα – στηρίζει και στο σημερινό του πρόγραμμα τις διοργανώσεις της ΕΠΣΠ και των Παμπειραικων Σωματείων.
Είμαστε ανοικτοί σε κάθε επιπλέον πρόταση που θα ενισχύει αυτή την συνέργια.
Ζητάμε και από εσάς να ενισχύσετε την προσπάθεια ραδιοφωνικής αναβάθμισης του Δημοτικού Ραδιοφώνου μας συντονιζομενοι μαζί μας , στους 90,4 fm & στο www.kanaliena.gr
Είναι σαν να ενισχύετε ταυτόχρονα όλη την ανάπτυξη του Πειραιά μας.
Προσωπικά νοιώθω ιδιαίτερα καλά που συμβάλω με την εργασία και τις όποιες ικανότητες μου και σε αυτή την κοινωνικά ωφέλιμη συμμετοχή μου »
Πηγη :fonipeiraioton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

.